Servercertificaat controleren en zoeken

Stel altijd vast of een servercertificaat geldig is. Alleen dan is de afzender en de boodschap in het bericht betrouwbaar. Dit kan automatisch via de applicatie, maar ook handmatig.

Handmatig controleren

Voor een controle op de geldigheid van een servercertificaat kunt u terecht op de intrekkingslijst met ongeldig verklaarde certificaten van een servercertificaat. Hier vindt u de Certificate Revocation List (CRL) en de hogere CA certificaten (domein en CSP certificaat). Op de website  PKIoverheid vindt u meer informatie over wat een CRL is en CA certificaat.

Zoeken

Op de servercertificaten die wij uitgeven staat een publieke sleutel. Een publieke sleutel heeft u nodig als u een bericht versleuteld wil versturen. Een publieke sleutel kunt u opzoeken.

Wij gaan zorgvuldig om met persoonsgegevens. Daarom zijn de mogelijkheden om naar specifieke certificaten te zoeken beperkt. De zoekpagina  geeft alleen resultaat als u een specifieke zoekopdracht uitvoert, die naar één organisatie leidt. Anders krijgt u de melding ‘Uw zoekopdracht levert geen uniek resultaat’. U moet dan uw zoekopdracht verfijnen door meer gegevens op te geven.