Stap 5: Domeincontrole

Voordat wij een servercertificaat uitgeven, is het noodzakelijk om vast te stellen dat de abonnee daadwerkelijk zeggenschap heeft over de domeinnaam (FQDN) die in de aanvraag van het servercertificaat is opgenomen. Onze methode van domeincontrole die we daarvoor hanteren, wordt internationaal voorgeschreven.

Controle via WHOIS

Via WHOIS (‘who is’) is het mogelijk om gegevens per domein op te vragen. Deze gegevens bevatten onder andere de contactgegevens van de eigenaar van het domein (Administrative Contact). Voor een domeinnaam eindigend op .nl doen wij dit bijvoorbeeld bij Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (www.sidn.nl). Zodra de contactgegevens zichtbaar zijn, sturen wij een bericht naar het e-mailadres zoals vermeld in de WHOIS. Deze e-mail kunt u eenvoudig voorzien van een antwoord (via een reply) waarmee u aangeeft dat de aanvraag voor het servercertificaat akkoord is. Daarna wordt de aanvraag verder in behandeling genomen.

Het is van belang dat de contactgegevens bij uw domeinregistratie actueel zijn en via WHOIS zijn op te vragen.

Alternatieve controlemethode

Indien blijkt dat uw gegegevens in de WHOIS zijn afgeschermd, sturen wij u een bericht per e-mail. Hierin doen wij een voorstel voor een andere manier van domeincontrole. Wij verzoeken u dan bijvoorbeeld een bepaald tekstbestand op het betreffende domein te plaatsen of om bepaalde gegevens in de DNS entry van het betreffende domein te plaatsen.